Home Reizen 2002 : Bruttig-Fankel - het verslag in beelden
10
Dec
2006
2002 : Bruttig-Fankel - het verslag in beelden PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Ivo Schoeters   
 In 2002 gingen we dus naar de Moezel (D) en dat zullen ze daar geweten hebben. De reis ging door van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei.
Onze bestemming was het pitoreske dorpje Bruttig-Fankel en we logeerden in
Hotel Restaurant Weinhaus Kolb
Moselstraße 21
56814 FRANKEL
tel+49 02671 8895

 
Voor defoto's ga je best naar ons fotoalbum : [foto's Duitsland]
Na een lange busreis kwam de Harmonie aan in Bruttig Fankel in Duitsland.
Bedankt chauffeur, voor de goede busrit.
De eerste avond gingen we al eens kijken wat het dorp te bieden had. Een plaatselijke zanger-in-spe stond daar op te treden. Iedereen vond het GGGeweldig !
De concurentie van de dag nadien bleek ook te kloppen, en niet alleen in bezetting...
Na een verkwikkende nacht(rust) stond iedereen (ja, ja, ook die ene) op tijd aan het verzorgde buffet.
Om ons mentaal voor te bereiden op de twee concerten die we zouden spelen, hadden de reisleiders gezorgd voor een gezonde uitstap in de natuur. Trouwens, dit was ook de ideale manier om eens te zien hoe mooi de omgeving wel was. Prachtige locatie!
Omdat we toch aan de Moezel waren, konden we een wijnproeverij niet overslaan. Bijna iedereen ging vol overgave aan het proeven, al hadden sommigen meer oog voor de dochter des huizes, die - naast het feit dat ze feilloos wijn kon schenken - er ook nog goed uitzag.
's Avonds nog vlug een avondwandeling. En op tijd naar bed, want 's anderendaags waren er twee optredens. Oeps, toch wel op het Pfingstfest verzeild geraakt zeker.

Nee, we liegen niet ! Twee optredens en dit zijn de affiches.
Bad-Betrich is een bekend kuuroord in Duitsland. Onze harmonie mocht in dit prachtige kader een optreden verzorgen. Het talrijke publiek luisterde zeer aandachtig en zag - maar hoorde vooral - dat het goed was. En dat het goed was, blijkt ook uit het feit dat de verantwoordelijke van het kuuroord ons verzekerde dat er altijd een plaats zou zijn op de affiche van het kuuroord. "Bel me als je in de buurt komt en ik maak plaats op mijn affiche", zei hij.
Wisten jullie trouwens dat onze chef nog andere kwaliteiten had. Even aan de piano en hij had al een trouw luisterpubliek.
Een moedwillige zeem gooide bijna roet in het eten. Maar de deskundige handen van Filip zorgden ervoor dat Maria toch haar inbreng in het concert van 's avonds kon hebben.
De harmonie zit klaar voor het namiddagconcert in Fankel. Alle anderen waren ook aanwezig, luisterden, vonden het goed en applaudiseerden.
Een talrijk opgekomen publiek van internationale allure vond dat trouwens ook. Nederlandse, Duitse en ook Vlaamse vakantiegangers lieten via diverse mensen van de harmonie weten dat het goed was.
Erik BUYLE laat zijn muzikanten de eer die ze toekomt. In een losse sfeer werd zeer goed gepresteerd.
Dat sommige orkestleden 's maandags in Cochem herkend en aangesproken werden, verbaast wel niemand meer zeker ?
Van de plaatselijke organisatoren kreeg onze harmonie nog een uurwerk aangeboden, als blijk van erkentelijkheid.
Even mediteren alvorens er weer stevig tegenaan te gaan. Het leven is niet altijd gemakkelijk.
Opvolging is ook al geen probleem meer binnen de harmonie. De toekomstige muzikanten worden al voorbereid op het reizen en konden mee genieten van dit prachtige weekend.
Niettegenstaande ze mee op reis waren en ook wel moe, stonden onze lokaalhouders François en Gilberte enkele minuten na aankomst al terug achter hun toog.
Bedankt voor de inzet en hopelijk kunnen jullie ze nog lang tappen.
Ook, en vooral, een woord van dank aan Willy en Frans, onze reisleiders (of is het reislijders).
Zonder hun inzet zou deze reis niet geweest zijn wat hij was.
De goede commentaren die we in het Gildenhuis hoorden, zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat we in 2004 weer op reis kunnen gaan.
Bedankt, Frans en Willy !
Een laatste woord van dank gaat naar al wie meeging en er voor zorgde dat het goed was.
Tot de volgende keer.
Laatst aangepast op donderdag 21 januari 2010 23:59