Home Reizen 2012 : Roermond (Nederland)
03
Sep
2011
2012 : Roermond (Nederland) PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Willy Verlinden   

Met het Pinksterweekend van 26 mei tot 28 mei 2012 zijn we met onze Concertband te gast in Roermond.

Op zondag 27 mei zullen we daar de H. Mis opluisteren om 11.30 u  in de kapel  in 't zand. Als de weergoden ons goedgezind zijn zal dit doorgaan in openlucht in het nabij gelegen Kruiswegpark (www.kruiswegpark.nl).

Om 15 u zullen we dan te horen zijn op de muziekkiosk op het bekende Munsterplein in het Centrum van Roermond waar we een prachtig concert zullen brengen voor de toehoorders.

Wanneer je ons wil komen bezoeken daar, kan je best parkeren op de parking van de Designer Outlet. Hier kan je voor 3,00 euro een hele dag parkeren en je zit op 10 minuten stappen van het pitoreske stadscentrum van Roermond. Roermond is met de auto op een kleine anderhalf uur van Reet verwijderd. Je kan deze routeplanner gebruiken: http://map24.derouck.com/search?s=reet%2C+eikenstraat+13&d=roermond%2C+designer+outlet&m=1

De andere dagen (zaterdag en maandag) zijn ingevuld met allerlei culturele en ontspannende uitstapjes e.d.

Even een overzichtje wat ons te verwachten staat:
Op zaterdag 26 mei zullen we dan vertrekken (ca 8.30 u) met een volle bus richting Roermond. Het is maar 2 uurtjes rijden  (143 km) en we nemen dan ons middagmaal in het hotel dat we volledig hebben afgehuurd voor onze Concertband.
Na de middag gaan we dan met een plaatselijke gids even de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken om alzo uit te komen aan de Maasplassen waar we omstreeks 16 u een boottochtje zullen maken.
Na het avondeten in het hotel zijn we uitgenodigd in het lokaal van de plaatselijke muziekvereniging van Roermond voor een gezellige verbroederingsavond.
Zondag is onze muzikale dag en zullen we 2 x optreden. Een eerste maal zullen we om 11.30 u de H. Mis verzorgen. Bij goed weer is dat in open lucht in het prachtige park nabij de kerk [Kapel in ’t zand ] => Parklaan.
Dan vlug terug naar het hotel om onze lunch te verorberen en na de middag om 15 u spelen we dan een concert op de kiosk op het Munsterplein in het hartje van de stad. place to be!
Maandag voormiddag  na het ontbijt kan iedereen vrij de stad (lees winkeltjes en andere etablissementen …) bezoeken. Diegenen die willen gaan shoppen, komen op enkele minuten stappen in de Designer Outlet Roermond waar meer dan 200 outlet shops op je wachten.
Na de middaglunch gaan we dan nog een mooie natuurwandeling maken in de Mijnweg. De mensen die niet zo sportief aangelegd zijn kunnen dan in de plaatselijke taverne even wachten op de groep.
Nadat iedereen dan nog een drankje heeft genomen kunnen we terug huiswaarts keren zodanig dat we rond 19 u terug in onze vertrouwde omgeving (lees Gildenhuis) zijn.

Wist je trouwens dat dit eigenlijk ook een beetje een binnenlandse reis is ? Roermond was net na de Belgische onafhankelijkheid een deel van ons land. Kijk maar op http://nl.wikipedia.org/wiki/Roermond_%28stad%29.


Ps : onze volgende concertreis in 2014 hebben we ook al vast liggen, het is terug naar de Moezel (nu naar Oberfell) De mensen die de reis nu naar Nederland niet kunnen meemaken, u bent bij deze tijdig verwittigd. Hou dus het Pinksterweekend 7/8/9 juni in 2014 vrij !!

Laatst aangepast op woensdag 04 januari 2012 18:51